Waar Industriële Lampen Goedkoop Kopen Online?

Industriële hanglamp-antiek-zwart-vintageVoor wie wou dat hij in een industriële loft woonde, maar eigenlijk in een gewoon huis of appartement in de stad woont, zijn industriële lampen de perfecte manier om een gewone ruimte meer pit te geven. Lampen afkomstig van een fabriek kunnen een keukeneiland oplichten, maar kunnen ook gebruikt worden als aandachtspunt van een kamer.

Welke soorten industriele lampen zijn er?

In tegenstelling tot lampen voor binnenshuis worden industriële lampen niet gecatalogiseerd volgens hun functie, zoals bijvoorbeeld tafellampen, wandlampen en pendellampen. Industriële lampen worden gecatalogiseerd naar hun gebruik en de voordelen die ze bieden. Zo worden ze bijvoorbeeld omschreven als ‘voor gebruik in gevaarlijke omstandigheden’ of ‘explosievrij’. Veel van deze lampen werden ontworpen om fabrieksvloeren en schuren te verlichten. Ook voor straatverlichting, die dag en nacht blootstaat aan de weerselementen, werden ze veel gebruikt.

Nu worden ze veelal aangepast om toch binnenshuis te kunnen gebruiken. Zo worden podiumlampen gemonteerd op een houten standaard of op een klem om een dramatische toets te geven aan uw living. Ronde lampen, waarvan de lampen zelf beschermd worden door een metalen kooi, kunnen dan weer gebruikt worden in een hal, een badkamer of zelfs als tuinverlichting.

Populaire designers retro lampen

Bekende namen in de retro lampen sector zijn onder andere de Franse lampenfabrikant Jieldé, lampenleverancier Mole-Richardson uit Hollywood, de innoverende bureaulampenfabrikant O.C. White, Luxo, Appleton, Wheeler, Benjamin en Crouse-Hinds. Crouse-Hinds is trouwens nog steeds de hoofdleverancier van explosievrije toestellen.

Vooral de Jieldé- lamp is een geliefde keuze van interieurarchitecten. Jieldé is de fonetische transcriptie van JLD, de initialen van designer Jean-Louis Domecq. Jieldé ontworp de lamp in 1940 als een fabriekslamp, en in 1950 ging ze in productie. Een van de meest innoverende kenmerken van deze lamp is dat er geen kabels zichtbaar zijn tussen de ronde gewrichten die de metalen armen verbinden. In plaats daarvan is het elektrisch circuit verbonden via een paar koperen wafelvormige verbindingsstukken, die de lamp bovendien veiliger maken voor het gebruik in industriële omstandigheden.

Een klasse apart zijn dan weer de Holophane lampen. Hun prismatische lens stuurt het licht in alle richtingen om zogenaamde ‘dark spots’ te vermijden. Dit is een zeer nuttig kenmerk voor straatverlichting, maar kan nu ook gebruikt worden als tuinverlichting.

Tip bij het kopen van een Industriële Lamp

Waar je zeker op moet letten bij het aanschaffen van een industriële lamp, is dat de accessoires om de lamp te monteren zeker meegeleverd worden. Die accessoires zijn immers niet altijd zomaar verkrijg in uw lokale DIY-winkel.

Tags: , ,