5 Tips Om Uw Interieur Mee Op Te Fleuren

Decoratie-Interieur-tipsWil je dit voorjaar je interieur eens lekker verfrissend en modebewust maken? Maar wil je niet een kapitaal uitgeven? Lees dan eens deze vijf tips om je interieur mee op te fleuren;

Tip 1: Geef uw inteireur een kleurtje

Met een goedkope pot witsel en een kleuren patroon kan je voor respectievelijk weinig geld je complete woning op fleuren. De frisse kleuren geven direct een compleet ander beeld. Een tip kan zijn om je woning of ruimte te verdelen in verschillende kleur vlakken.

Dit maakt het makkelijker om een volgend jaar slechts een gedeelte in kleur te vervangen en je kan met je decoratie’s bepaalde stijl hoeken creëren in je woonruimte.

Tip 2: Ga eens naar de kringloop

Je interieur opfleuren hoeft niet per definitie met alleen maar nieuwe spullen. Gebruikte voorwerpen en meubels van bijvoorbeeld een kringloopwinkel of marktplaats schelen direct in je portemonnee  Een oude vies bruine kast kan je met een pot fel gele verf opeens een stuk hipper maken dan zoals je deze had gekocht.

Tip 3: Less is more

Een overdaad aan spullen in je interieur maakt het rommelig en druk. De mode is juist veel meer om met grote open ruimte te werken en dan grote eye catchers neer te zetten. Een grote spiegel of een vaas met gekleurde takken kan erg mooi zijn in het midden van je kamer. Door de losse objecten een tegen kleur te geven dan je wanden springen deze er extra goed uit.

Tip 4: Gebruik de natuur

Bloemen en planten fleuren je interieur direct op. Koop een grote glazen schaal e decoreer deze met wat losse takjes, grond en steentjes. Plat hier vervolgens wat bloembollen in en wacht tot de kleurenpracht opkomt. Ook een bloesem tak in een vaas of een bos tulpen uit het park doen wonderen in je interieur.

Tip 5: Verander regelmatig

Door iedere keer toevoegingen te maken met een klein kussentje, een kleed, wat bloemen en wat kaarsjes, veranderd je interieur met een bepaalde regelmaat, waardoor je er veel minder snel op uitgekeken raak. Wil je toch je interieur opfrissen met regelmaat, doe dit dan in delen, zodat je lang kan genieten van de veranderingen en van je inspanningen.

Deze vijf tips om je interieur mee op te fleuren zijn er maar een paar. Tien of vijftig tips had ik ook wel voor je kunnen opsommen. De leukste ideeën doe je soms op door te struinen over woon boulevards  Hier staan vaak woonkamers geëtaleerd en die kunnen je op verrassende ideeën brengen om je interieur mee op te fleuren.

Tags: , ,